Specialisten in schaakpromotie, - innovatie en - ontwikkeling        Media   Design   Projecten  Training  Producten  Educatie  Workshops

 

Schaaksimultaan met grootmeester David Klein (klik op link voor info over David Klein)

Zaterdag 20 februari , Postillion Hotel Haren, Emmalaan 33 Haren (050 - 534 7041)
Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 20 februari geeft GM David Klein een schaaksimultaan in Postillion Hotel Haren. De simultaan is de start van een nieuw, jaarlijks terugkerend schaakevent op initiatief van en georganiseerd door Raindropchess Media uit Groningen. Aanleiding tot deze nieuwe activiteit op de noordelijke schaakkalender is het Paardensprong jeugdtoernooi, het grootste jeugdschaaktoernooi van het noorden. Dat wordt de volgende dag (zondag 21 februari) gespeeld en deze keer voor het eerst in het Zernike college in Haren, in een prachtig nieuw gebouw tegenover de Hortus.     
Om het toernooi toegankelijker te maken voor jeugdschakers uit het hele land is gekozen voor een passende opmaat naar het toernooi. Een onderdeel  daarvan is een schaaksimultaan door een Nederlandse grootmeester op de zaterdagavond ervoor. Met Postillion Hotel Haren (
050 - 534 7041) is een speciaal schaakarrangement overeengekomen. waardoor het toernooi voor het hele gezin een aantrekkelijk uitstapje wordt. 
Tevens zal David Klein op zondag 21 februari bij de start van het toernooi aanwezig zijn en een korte inleiding geven op wat schaken voor hem betekent. 

Verder zal de bekende schaakauteur en oud-onderwijzer IM Cor van Wijgerden voor ouders en andere belangstellenden op zondag een aantal lezingen verzorgen. Cor van Wijgerden is mede grondlegger van de Stappenmethode, de internationaal succesvolle schaaklesmethodiek die door alle jeugdschaakclubs in Nederland wordt gebruikt. De lezingen zijn voor publiek toegankelijk en bedoeld voor ouders, schaaktrainers en leerkrachten.

De schaaksimultaan op zaterdagavond is voor iedereen toegankelijk en wordt gespeeld in het restaurant van Postillion Haren. Het is een aanschuif simultaan, dus aan borden die vrijkomen kunnen anderen plaatsnemen.

Deelnemers die graag zeker willen zijn van een vroege deelname (de eerste 18 spelers) kunnen zich telefonisch opgeven bij Vincent Valens:  telefonisch via  06 – 4863 7098, of een mail sturen naar schaak123@hotmail.com.  Kosten deelname € 5,- incl. een consumptie.

Voor deelnemers aan het jeugdtoernooi die ook gebruikmaken van het overnachtingsarrangement in Hotel Postillion is deelname gratis.

Ook voor publiek is er genoeg te doen naast het volgen van de simultaanpartijen; er staan diverse schaakborden en schaakvarianten klaar en er is een schaakpuzzel om op te lossen met voor de goede oplossers leuke prijsjes. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Languages


Contact

Naar contactformulier
+31 (0) 6 3484 7407
info@raindropchessmedia.com